Jáva építőjáték

A Jáva építőjáték műanyagból készült. Magyar fejlesztés, amely már az 1940-es években elkezdődőtt, de a termék csak az 1960-as években jelent meg. Az építőjáték kis egyszerű elemekből áll, és azok kombinálásával sokféle dolgot lehet építeni. Az építkezések fejlesztik a kézügyességet, a térlátást és a kreatívitást .

Sorrend:
Sorrend:

Jáva építőjáték alapelemei a kék sarkok, amelyekbe a sárga csapok tudnak illeszkedni. A sarkok alkalmasak kettő, három, négy vagy akár öt írányú csatlakozáshoz. Ráadásul ezek az írányok nem többfélék is lehetnek. Később gyártottak hozzájuk kerekeket, lapocskákat, különböző kisebb forgó csapágynak tűnő alkatrészeket és hajlítható elemeket is

A Jáva építő játékot a 2000-es évek közepén kezdték el ismét gyártani és most már külföldi piacra is adnak el belőle.

Jelenleg a Jáva építőjátékok 10 különböző csomagolásban kaphatóak, amelyek elsősorban abban térnek el egymástól, hogy különböző és eltérő darabszámú elemek vannak a dobozokba csomagolva. A Jáva dobozok is már mutatósak, sokkal szebbek mint az eredeti dobozok voltak. 

Meglepő, hogy a kis elemekből, mennyi minden építhető össze, ha elég kreatív vagy, akkor akár guruló csuklós autóbusz is. 

A játék csomagolásában ötletfüzet található, de vannak az internetről is letölhető változatok szép számmal, melyből kész megvalósítási ötletek meríthetőek.

Jáva játék elemeiből építhetsz autót, házat, padot, űrhajót, buszt, helikopter, repülőt és még sok minden mást, amit el tudsz képzelni.

Ha tetszenek a Jáva építőjátékok, de kisebbeknek keresel hasonlót, akkor érdemes a más ügyességi játékok között is válogatnod a fejlesztő játékok között a webáruházban.