Kerti medencék

A nyári szezon egyik kedvenc kikapcsolódási lehetősége a napozás és a fürdőzés. A szabad vízparti vagy élményfördők mellett nagyon sokan töltenek szabadidőt a kerti medencékben is. Ezek a családi medencék többféle méretben és kivitelben kaphatóak, nagyszerű otthoni kikapcsolódást nyújtanak a nyári szezonban. Főbb gyártók a Bestway és az Intex.

Sorrend:
Sorrend:

Milyen családi medencék kaphatóak?

A medencék kiválasztásánál a felhasználók - mekkora gyerekek és hány éves felnőttek- számát, igényét kell figyelembe venni. A kisebb gyereknek javasoljuk az alacsonyabb medencéket biztonsági okokból. A felhasználók száma is befolyásolja a medence méretét, hiszen nem mindegy, hoigy csak 2-3 kisgyerek játszik benne, vagy egy nagyobb baráti társaság. Fontos, hogy a kert adottságai is befolyásolják a kiválasztandó medence méretét, és azzal is kell számolni, hogy oldalt körben maradjon hely. Általában a kerek medencék a gyakoriak, de nyugodtan lehet választani a szögletes kivitelt is. 

Az első ilyen családi medencék még felfújható karimával készültek. Ezeknek a felső részét fel kellett fújni és utána elkezdeni beletölteni a vízet. Ahogyan a vízszint emelkedni kezdett, úgy felemelte a karimát, és a teljes fólia megtelt. 

Motanában már fémszerkezetű medencék is vannak, amelyeknél az üres medence fomához kell igazítani a váaz, abba elhelyezni a többrétegű erős fóliát és utána megtölteni vízzel.

Mire kell odafigyelni a kerti medencék telepítésénél? 

Mivel a családi medencébe vízet kell tölteni, nagyon fontos, hogy az alap vízszintes legyen, különben akár fel is dölhet. Az alap legyen sík, erős, szúrós növények nélkül, mert azok kiszúrhatják a medence alját. Javasoljuk a medencék alá külön fólia réteg elhelyezését. 

Mivel a kerti medencék többségéhez vízforgató szívattyú is csatlakozik, nagyon fontos a stabil áramforrás, amely elérhető távolságban van. A csatlakozást még a medence összeszerelésénél helyezzük megfelelő helyre, mert késöbb a sok száz kilós medencét már nem lehet elmozdítani a helyéről. 

A nagy nyári melegben a rovarok is felkeresik a medencénket, gyakran bele is fulladnak, ezért érdemes letakarni és gyakran tisztítani különböző hálókkal. A solar takarók könnyen felmelegítik a medence felső pár centis rétegét, de ha azt felkeverjük, akkor az alsóbb rétegekbe is elér a meleg víz, így egy borúsabb nap után könnyen el lehet érni az ideális vízhőmérséekletet a medencében.

családi medencék raktárról

A kerti medence áraknál azt is figyelembe kell venni, hogy ezek a jó minőségű medencék több évet is kibírnak szakszerű tárolás mellett.