Blog

Hogyan válassz fészekhintát?

2022.02.15 15:59
Hogyan válassz fészekhintát?

Ahogyan kitör a jóidő, a gyerekek rögtön a szabad levegőre vágynak. A különböző szabadtéri játékok vonzák őket. Ezek közül az egyik legnépszerűbb, a hintázás, azon belül is a mostanában divatos fészekhinták. Ha tudni szeretnéd, hogy mi alapján válassz fészekhintát, olvass tovább!

Már a kisbabákat is egy hintázható, ringatható mózeskosárba szokták rakni, ha nem tud elaludni. Az ütemes mozgás segit megnyugodni, és pihhóenni. Valószinű, hogy ezért érezzük úgy a késöbbikben is, hogy a hintázásra szükségünk van. 

A különböző hinták ritmusosan mozognak, sőt a a csecsemő kor után nem a szülők, hanem a gyerekek saját magukat hajtják. A hintátk lehetnek kiegyesúlyozó, másnéven libikóka, körben forgó és függesztett előre-hátra mozgó típusú.

A kisbabákat még muszáj a baba hintába rögziteni, de később, már saját magukm tudják elinditani és egyre-egyre magasabbra hajtani.

Speciális hinta a fészekhinta. Itt nincsen oldalsó kapaszkodó, hanem egy nagyméretű kerek forma, ami egy madárfészekhez hasonlít. Ez a puha tányér függszetve lóg a kertben egy faágán, vagy egy állványon. 

Fontos, hogy a fészekhintákat nem csak szabadtéren lehet használni, hanem beltérben is, csak megfelelően kell a plafonra rögziten és elegendő hely kell ahhoz, hogy lehessen vele mozogni.

A fészekhinták vásárlásánál fontos szempont, hogy hányan akarják egyszerre használni. A teherbirása is ettől függ. A kisebb, kb 90cm-es fészekhinták, egy személyesek és gyerekeknek készültek. A nagyobbak 110-125 cm-es hintákon akár két kisebb gyerek, vagy egy felnőtt is kényelmesen elfér.

Fészekhinta

A hagyományos hintákkal ellentétben, ez nem sportra, hanem inkább pihenésre készült. Nem szabad nagyon hajtani, hiszen könnyen le lehet róla esni. Nagyon széles, ezért nem lehet kapaszkodni sem a kötélekbe.

A szinek alapján is lehet választani fészekhintákat, van akik a hagyományos kerti színeket: kék vagy zöld választják, de nem ritka a sárga, piros vagy pink szinű sem. 

Bár a hinták időjárásálló anyagból készültek, ennek ellenére csak a tavaszi-nyári időszakban érdemes a kertben hagyni, így több évig megfelelő lehet a családnak.

A nagyobb hinták ára jobban emelkedik, hiszen a kerek forma miatt több és erősebb anyagokr van szükség.

Ha fészekhintát vagy egyéb kerti játékszert keresel, akkor nézz körül a webshopban: https://mesesajandekok.hu/hintak