Futóbicikli

Futóbicikli már két éves kortól. Segíti az egyensúly érzék kialakulást és ennek megfelelően a kerékpározás megtanulást. Többféle méretben, kialakításban és színben kapható!

Sorrend:
Sorrend:

A futóbicikliket szokás egyensúly kerékpárnak, vagy tanulókerékpárnak is nevezni. Ezekből az elnevezésekből következnek az egyedi tulajdonságok: 

  • nincsenek rajta pedálok
  • hasonlóan néznek ki, mint a hagyományos biciklik
  • leér a gyerek lába a földre
  • első lépés a hagyományos kerékpározás megtanulásához

Ahogyan megtanulnak járni a kicsik, szeretnének tovább lépni és gyorsabban haladni. Sokan vesznek ilyenkor műanyag kismotort a gyereküknek, amely három kerekű és a lábujj hegyével hajta a gyerek. A ezek a járgányok könnyű, strapabíró, biztonságos  kivetelűek és irányítható a kormánnyal. Ezek az eszközök gyorsan kinőhetőek, és nem igazán lehet velük gyorsan haladni.

Következő lépés lehet a kerékpározás felé a futóbicigli. Mivel két kereke van, ezért az egyensúlyozásra szükség van, de leér a gyerek lába, így biztonságosan tud vele elindulni és megállni. 

Ezzek tanulóbiciklik lehetnek fából és fémből is. Gyakoribbak a fémből készültek, mert azok jobban ellenállnak az időjárásnak, ezért tartósabbak. 

A gyerek futóbiciklik mérete a kerék méret alapján kerül meghatárázásra. Itt hagyományosan az angolszász mértékegységek kerülnek elő, hiszen coll (")-ban vannak megadva. 11"-14" gyerek tanulókerákpárok léteznek, de a 12 " méret a leggyakoribb, hiszen ez egy közép méret és tudják kisebbek és nagyobbak is használni.

A futóbiciklik mérete a gyerek növekedésével együtt változtatható, mert a kormány és az ülés magasság is állítható nagy mértékben.

A futóbiciklik formája inkább unisex kivitelű, csak a színében különböző a lányok vagy fiúk számára gyártottak.

Sokan gondolnak előre és nem csak az első, hanem a következő gyermekük számára is vásárolnak játékokat. Nekik fontos, hogy az futóbicikli tartós legyen és akár más nemű gyerek számára is ideális legyen, ezért nekik nem rózsaszín vagy sötétkék bicajt javaslunk, hanem zöld vagy pirosat.