Tudományos játékok

tudományos játékok játszva tanítanak otthoni kisérletekkel. Egyre népszerűbb a szülők és a gyerekek közötti is az oktató tudományos játékok. Az mesesajandekok.hu webshop oldalán lévő játékok között a legnépszerűbbek azok, amelyekkel kémia kisérletek, a fizikai kisérletek otthoni körülmények között megvalósíthatóak biztonságosan.

Sorrend:
Sorrend:

Mire valók a tudományos játékok?

A tudományos játékszettek elsősorban iskoláskorú gyerekeknek tanítják meg a természettudományos ismereteket

Tanulj játszva, kisérletezz otthon! Az iskolákban egyre kevesebb idő jut a természettudományos készségek fejlesztésére, ezért fontos, hogy akár otthon, vagy más kisebb csoportban fejlesszék és teszteljék a fizika, kémia tudásukat a gyerekek. A színes és izgalmas kísérletek során könnyen szereznek a gyerekek iskolában is használható tudást. 

Nem szívesen nevezzük őket játékoknak, inkább tudományos készletnek, hiszen olyan eszközök vannak a dobozokban, amelyek segítségével otthoni kísérletek során könnyen lehet megtanulni a természettudományos ismereteket, amik hasznosak lehetnek a kémia, fizika, földrajz órákon az iskolában

Kinálatunkban elérhetőek a Twinzlab és a Science4you, 4M , Clementoni tudományos játékok.

Milyen tantárgyakhoz javasoljuk a tudományos játékokat? 

  • A biológiai kisérletek során megismerheted a növények életét és a növekedésükhöz szükséges dolgok összességét. A különböző szervek, testek makettjei az emberi test részletei mutatják be.
  • A kémiai kísérletek során a különböző vegyületekkel végezhetsz otthoni biztonságos kísérletet. Láthatod, hogy a különböző vegyületek, miként reagálnak ha egymással találkoznak, miért változik meg a színük, állaguk
  • A fizikai kísérletek során a klasszikus fizikai ismeretekre tehetsz szert, így a tárgyak kölcsönhatását, mechanikai változását ismered meg, és azt, hogy miként veszik ezt a figyelembe a hétköznapi életben. 
  • Fontos, hogy az általunk forgalmazott természettudományos játékok több oldalas, színes részletes tudományos leírást tartalmaznak, nem csak a kísérleteket mutatják be, hanem a mögöttes tudományos okfejtést is. A kísérletek otthon biztonságosan elvégezhetőek, nem veszélyesek. Ennek ellenére szülöi felügyelet javasolt, és olyan felület, amiben nem tesz kárt pl - az egészségre ártalmatlan - ételfesték. 

Tudományos játékok márkák

  • A Twinzlab egy magyar fejlesztésű kisérletezős játékcsalád, a DaVinci Learning tv csatornával együtt készültek a termékek
  • A Science4you egy portugál tervezésű tudományos készlet sorozat, amelyet magyar fordításű leírással és dobozzal a Trefl társasjáték gyár forgalmaz
  • A 4M egy távolkeleti gyár, amely számtalan kreatív és kisérletezős készeltet gyárt. Ideális a fiúknak és lányoknak is egyszerre.

Mikroszkóp gyerekeknek

A kisebb tárgyak és élőlények vizsgálatához javasoljuk a mikroszkópok használatát. A különböző felbontású optikai mikroszkópok közelhozzák a gyerekekhez a természettudományos vizsgálati módszereket, és saját szemmel láthatják a kis dolgokat.