Puzzle

A puzzle, más néven képkirakó játékok. A gyártás során egy nagyobb képet vágnak kisebb, egymásba kapcsolódó elemekre. A képek mérete, darabszáma és grafikája alapján könnyebb vagy nagyon nehéz kirakni. Az egyszerűbbeket általában rajzfilmekhez kapcsolódó témával készítik a kisebbeknek, míg a nagyobbak, bonyolultabbak a felnőttek számáre jelentenek kihívást.

Fából készült puzzle

A puzzlek eredetileg fáboól készültek. A kitalálója egy térképet ragasztott egy falapra, majd egy lombfűrésszel kisebb darabokra vágta. Mi is forgalmazunk fából készült puzzleket, amelyeknek a célcsoportja elsősorban a kisebb óvodáskorú gyerekek. Ezeken a játékokon mesfilmes képek, pl Kisvakond található. Speciális fa kirakó a mesekocka. Itt a képek darabjai a kockák oldalán találhatóak, és ezeket a helyükre helyezve lehet kirakni a képeket. Bár az elemek széle egyenes, ennek ellenére nem könnyű feladat. Mivel a kockának 6 oldala van, ezért 6 különböző képet lehet kirakni. Saját tervezésű termékeink a magyar mesékhez kapcsolódó mesekockák.

Papír puzzle

Puzzlek esetén nagyon fontos a papír minősége, így mi a német Ravensburger és a lengyel Trefl gyárak termékei tartjuk. A puzzle kirakása során fejlődik a kézügyesség, memória és a gondolkodás is. A kisebb darabszámú 2-199 darabos puzzlek célcsoportja a gyerekek, akik egy-egy mesefilm képeit tudják kirakni a hullámos vágású elemekből. A 200-500 dbig, már nehezebb képek is megjelennek a felületeken, és a kirakós a nagyobb gyerekeknek szól. Igazi kihívást a felnőtteknek való puzzle jelent, ahol 1000-nél nagyobb darabszámú puzzle elemekből kell építeni a képeket. Ezeken a képeken többek között ismert művészek, zenészek képei, népszerű festmények, műalkotások, gyönyörű tájképek láthatóak. Ezek a képek akár dísznek is használhatóak, ezért kaőhatóak hozzájuk ragasztók és egyéb kiegészítők is. 

3d műanyag puzzle

Újdonság a 3d puzzle! Ezekből a játékokból elsősorban ismert épületek rakhatóak ki. Az elemek műanyagból készülnek, így cseppállóak, törhetetlenek. Az épületek sarkai kötésben vannak a nagyobb stabílitás miatt, és ezek az elemek speciális technológiának köszönhetően csuklós megoldással hajlíthatóak. A puzzleelemek egyik oldalán a rajz található, míg a másikon sorszámozva vannak, így könnyítve meg az építést. Az épületek függölegestől eltérő része (alap, terasz, tető stb) nagyobb méretű elemekből áll. A játék fejlesztése során már nemcsak szögletes tárgyak hanem ívesek is építhetőek, így autók, cipők stb, sőt gömb is!