Társasjáték

Családi, koperatív, egyéni és készségfejlesztő társasjátékok 3-99 éves korig. Ezen az oldalon elsősorban papírból és műanyagból készült társasjáték változatok találhatóak a nagyobb és kisebb gyártóktól, mint Ravensburger, Clementoni, Trefl, Kellermayer, Piatnik, Pagony. A társasjáték egy része filmes licenccel készül, mint Bogyó és Babóca, Kockásfülű nyúl, Harry Potter, Sam a tűzoltó, Thomas a gőzmozdony, Verdák, Star Wars, Jégvarázs, Mancs őrjárat stb. A társasjáték kategória széles választékában akár retro, akár a legújabb trendeknek megfelelő játék megtalálható, a legkisebbeknek és a felnőttkorú társasjátékosoknak is!

Milyen társasjátékok kaphatóak?

A társasjáték is örök klasszikusok közé tartozik. Már az bölcsisek is tudnak némelyükkel játszani és fejleszti a készségeiket és képességeiket. Késöbb már a szabályismereteket , a logikus gondolkodást, együttmüködést tanitják, miközben szórakoztatnak is.

Társasjáték márkák:Thinkfun, Pagony, Ravensburber, Dino, Négy International, Kellermayer stb

Készségfejlesztő társasjátéknak nevezzük azokat a játékokat, amik elsősorban a kisebb gyerekek részére készülnek, és miközben játszanak, új ismereteket szereznek, képességeik fejlődnek. Ezekkel a játékokkal megismerhetik a számok, színek, betűk, hasonlóságok-különbözőségek fogalmát.

Családi társasjáték, ahol általában olyan egyszerűbb szabályokkal készül a játékmenet, melyet család minden tagja tud követni, és a kisebb gyerekek együtt játszhatnak a felnőttekkel. Ezekkel a játékokkal a családi szórakozáson felül, a szabályok követésén és a türelmen túl a gyerekek megtanulnak nyerni, de veszíteni is. 

Logikai társasjátékok már inkább nagyobb gyerekeknek és felnőtteknek szólnak. A játék során nehezebb a szabályrendszer követése, és fontos a logikus gondolkodás. A Thinkfun társasjátékcsalád tagjai abban is különbözőek, hogy egyedül is lehet játszani őket, és egyre nehezebb feladatokat kell megoldani egymást követően.

Koperatív társasjátéknak azokat nevezzük, ahol a cél nem a többi játékos legyőzése, hanem hogy együtt fejtsük meg játékba illesztett rejtvényeket. Ezekkel a játékokok kicsit más filózófia alapján működnek, de úgyanúgy szórakoztató lehet, mint a megszokott társasjáték. Azzal, hogy a játékosok nem egymással versengenek, hanem egymásért, a személyes kapcsolatuk is erősebbé válhat, ezért ezeket akár csapatépítésre is lehet használni, ezenfelül játékos formában készítenek fel a csapatjátékra, akár az iskolába. 

Speciális társasjáték a kártya. Ezek lehetnek hagyományos franciakártya, magyarkártya, Fekete Péter típusú kártyák, de olyan társasjáték is, ahol a játékosok a kezükben lévő lapokkal játszanak.

Stratégiai társasjáték, ahol a taktikázással lehet előnybe kerülni a játékos társakkal szemben. Minden lépést, és a következményeit alaposan végig kell gondolni. A játékokban különböző szerepeket lehet felvenni, és mindegyiknél más-más taktika lehet a célravezető.

A Retro társasokat 60-as, 70-es években gyártották eredetileg, és a mostani gyerekek szülei, és nagyszülei játszottak velük. A kiadások az eredeti címmel és nagyrészt eredetihez nagyon hasonló grafikával kerülnek legyártásra.