Retro társasjáték

Retro társasjáték néven azokat a játékokat nevezzük, amelyek már elég régen készültek ahhoz, hogy a szülők, nagyszülők is ismerjék, és most szivesen játszanak vele a mai gyerekek is.

Fontos, hogy ugyanazon a néven, szabályokkal és grafikai megoldásokkal készülnek, mint az eredeti játék. 

Sorrend:
Sorrend:

Kipróbálnád a retro társasjátékokat?

Ki ne ismerné az Élve Fogd el, Állatóvoda, Gazdálkodj okosan és a többi retro társasjátékot. Bár kicsit lassabb a játékmenet, és egyszerübbek a szabályok, mint némely mostani játéknak, mégis elengedhetetlenek szinte minden lakásban, balatoni nyaraláskor. Ezen játékok népszerűségét az is okozza, hogy megoldásaikban van valami egyediség.

Az Élve Fogd El társasjáték egy állatos játék. A nagy méretű táblán kell az azon szereplő állatokat becserlászni, majd elfogni és utána eladni az állatkertnek. A játék különlegessége, hogy az bábukkal az sakkjátékból ismert lóugrással kell mozogni. Nehezítés, hogy a mezők egy részén akadályok vannak, amiket ki kell kerülni. Külön érdekesség, hogy az tábla a Földet modellezi és az állatok - megközelítőleg - ott helyezkednek el, ahol a valóságban is élnek.

Szellemkastély egy 3 dimenziós társasjáték, amely eredetileg 40 éve készült. A játékban csapdák, szellemek és szellem a dobókockán. Ebben a játékban az az egyedi - többek között- hogy a kihajtott doboz belseje a kastély alapja. Valódi működő csapdák vannak a kastélyban, amit a kéményen lévő szellemmel lehet aktiválni

A Gazdálkodj okosan társasjátékot nem kell bemutatni senkinek sem Magyarországon. A társasjáték a 70-es években készült, és a Monopoly-hoz nagyon hasonló. A játékosok körbe mennek a pályán és a különböző mezőkön pénzt kapnak, feladatot kell teljesíteni, vagy vásárolni lehet a lakásba különböző dolgokat. A játék célja, hogy legyen mindenkinek egy berendezett lakása, és ehhez minden egyes részt külön meg lehet vásárolni, sőt hitelt is fel lehet hozzá venni. A különböző lakberendezési tárgyakat az akkori korban népszerű márkáktól leht megvenni: Keravill, Vasedény vagy az OTP

A rendszerváltás során a Gazdálkodj Okosan társasjátékot aktualízálták, és már EURO-s változat is kapható!

Érdemes kipróbálni a Retro társasjátékokat, mert egy valósi nosztalgikus éléményt nyujtanak mindenkinek.