Kisvakond játékok

A Kisvakond játékok mindegyike Zdenek Miller mesefilmje alapján készültek. Kisvakond mesék egy kiváncsi piros orrú rajzfilm vakondok kalandjait mesélik el humoros formába. A legkedveltebb játék a plüss Kisvakond különböző méretben, környezetbarát fajáték (mesekocka, puzzle), többféle Kisvakond társasjáték, különböző darabszámú puzzle Dino és Ravensburger kiadóktól

Sorrend:
Sorrend:

Kisvakond film története

Zdenek Miller, 1954 őszén kapta azt a feladatot, hogy tervezzen oktató és nevelő célzatú filmeket gyermekek számára. A lehetséges témák között szerepelt a textilipar és a ruhagyártás bemutatása. Miler nem akart szokványos propagandafilmet készíteni. Úgy gondolta, hogy jobb megoldás, ha egy szerethető filmszereplő kalandjai során ismerik meg a gyerekek a gyártási folyamatokat. Komolyan megküzdött a feladattal, alkotói válságából egy mára legendássá vált botlás segítette ki.Miler egy alkonyi séta alkalmával megbotlott egy vakondtúrásban – így született meg Kisvakond ötlete.

Az első termékek a Kisvakond plüss figura volt, majd ezt követte a többi jták, hiszen a világ számtalan országában ismert és népszerű a Kisvakond.