Blog

A Kockásfülű nyúl mese

2020.09.15 09:55
A Kockásfülű nyúl mese

A Kockásfülű nyúl mesét az MTV készítette a 70-es évek közepén. A nyuszi egy magas ház tetején lakik egy böröndben és minden reggel, miután felkel, körülnéz a távcsővével. Ha úgy látja, hogy a kis barátainak szükség van segítségre, odarepül hozzájuk és megoldja a problémás helyzetet. A nyuszi a füleit összecsavarja és mint egy helikopter rotort használva szélsebesen tud repülni. A mesefilm erőszakmentességre épül, minden gondot, bajt együttmüködve oldanak meg.

Ismerd meg a szerzőket és szereplőket

A Kockásfülű nyúl mesék nagyrésze különböző minőségben a youtube és egyéb videómegosztókon is látható.

 

Ismered a Kockásfülű nyulat?

Kik a Kockásfülű mese szerzői? 

A mesét Marék Veronika irta és Richly Zsolt rendezte. Valamikor a 70-es években készült a Pannonia Filmstúdióban,és az akkori egyetlen televizó az MTV mutatta be. Mindenki rögtön a szívébe zárta ezt a szokatlan színű zöldes nyuszit. A mese elején kiderül, hogy egy sok emeletes ház tetején lakik egy böröndben és minden nap torna után körülnéz a távcsővével, és megkeresi a barátait. Ha véletlenül valami gondot talál, akkor összecsavarja a nagy méretű füleit, és mint egy helikopter felszáll, és odarepül a gyerekekhez. A nyuszi segít megoldani a konfliktusokat, így a mese végére mindenki boldog lesz. zenéjét Balázs Árpád szerezte, neki köszönhetjük a sok fúvóshangszeres dalbetéteket és a a fütyülhető főcímdalt.

Kiknek szól a Kockásfülű nyúl mesefilm? 

A Kockásfülű mese pici gyerekeknek szól, akik nem lepődnek meg a varászlatos dolgokon, hiszen ők nem látnak semmi rendkivülit abban, hogy zöld egy nyuszi, kockás a füle és még repülni is tud. A kicsik kedvéért nincsen a mesében szöveg, csak fülbemászó dallam. A rajzok színesek, a történet közel áll a gyerekekhez - a mai napig - és a rajzfilm végén mindig van tanulság. A filmsorozatból kétszer 13 epizod készült el, és könyv formában is kapható! Nálunk többféle Kockásfülű nyúl plüss változat is elérhető. Nézz körül, és válaszd ki a legcukibbat. 

Ismered a Kockásfülű nyúl szereplőit? 

Kockásfülű nyúl, aki a rajfilmsorozat főszereplője, egy zöld szinű és hosszúfülű nyúl

Kriszta, egy nagyobb, kamasznak tűnő lány

Menyus, Kriszta barátja

Kistöfi, Kriszta testvére, aki néha a bonyodalmak vétlen szereplője

Mozdony, egy nagyobb darab gyerek, aki a konfliktusok okozója

 

Többször felmerült a folytatás is, akár modern 3D megoldással is!