Blog

Hogyan lettek a Kockásfülű nyúl plüss ikrek ?

2021.05.05 10:02
Hogyan lettek a Kockásfülű nyúl plüss ikrek ?

Érdekel, hogy miként születtek a plüss Kockásfülű nyúl ikrek? Miért hivhatjuk őket ezen a néven? 

Olvasd el a teljes cikket!

Első Kockásfülű nyúl plüssök

Lassan már húsz éve, hogy elkezdtük a magyar mesefigurás plüssök tervezését és forgalmazását.

Az első termékünk a Kockásfülű nyúl plüss volt. Azért esett erre a meseszereplőre a választásunk elsőként, mert nagyon népszerű volt és az alkotók nagyon pozítivan álltak az ötletünkhöz, miszerint a klasszikus magyar mesefigurák szereplőit forglamazzuk, mert ez teljesen hiánypótló ötlet volt akkoriban. Nagyon sok mesefilm-szereplőt lehetett vásárolni akkor is, de a magyar mesék kimaradtak ebből. 

Az első, és a mai napig is legnépszerűbb Kockásfülű nyúl a 23 cm-es álló formájú plüss. Ezt az első időszakban tapadókoronggal értékesítettük, de a játékhoz kapcsolódó műanyagok forgalmazásának a szabályozása miatt ez nagyon megnehezedett, ezért le került róla. Akkoriban nagyon sok autó ablakára kerültek ki a Kockásfülű nyúl plüssök vidámságot csalva többi közlekedő arcára.

Egyre több és több Kockásfölű nyúl fogyott, de csak egy méret volt belőle. Ezért találtuk ki, hogy a termékeket fejlesztjük és készítettünk 15 cm-es ülő Kockásfülű nyulat. Ahhoz, hogy tényleg ülni tudjon a nyuszi fenekébe nem puha tömőanyag került, hanem babzsákos kivitel készült. Persze ezekbe a plüssjátékokba nem igazai bab került, hanem hozzá hasonló műanyag granulátum, így a helyén tud maradni ülve is. 

Miért hívjuk ezeket a Kockásfülű nyúl plüssöket ikreknek?

Bár az egyik Kockásfülű nyúl 23 cm-es és álló, a másik 15 cm-es és ülű formájú, de igazából ugyanakkorák. A látszólagos méretbeli különbség abból adódik, hogy más a kivitel. De a különböző testrészeik: kezük, lábuk, fejük pont ugyanakkora, csak az egyik ül, a másik áll!

A további Kockásfülű nyúl plüssjátékok fejlesztése során készültek pl kulcstartók. Ezek a kulcstartók is "ikrek" hiszen van belőlük álló és ülő változat is és ezek méreteiben teljesen egyformák. A Kockásfülű nyúl kulcstartók nem csak kulcsokhoz jók, hanem pl cipzárakhoz is.

Kockásfülű nyúl plüss ikrek