Blog

Szabadtéri játék ötletek

2020.07.23 22:20
Szabadtéri játék ötletek

Itt a jó idő és fontos, hogy a gyerekek minél több időt töltsenek kinn a szabadban. Ez lehet kertben, játszótéren, vízparton vagy erdőben is. 

 

Kerti játékok többfélék lehetnek, akár hinták, vagy csúszdák. A faágra akasztható hinták kisebb gyerekeknek szólnak, mert a nehezebb felnőtteket nem biztos, hogy vagy a kötél, vagy a faág elbírja, és könnyen baleset lehet belőle. A hintázás erősíti az egyensúly érzéket, de ha a gyerekek magukat tudják hajtani, akkor kar, hát, lábizmuk is erősödik közben. 

Milyen szabadtéri játékhintát ajánlunk?

Kicsiknek bébi hintát, akár sipoló nyomógombbal. Ezzel a kicsik saját magukat tudják szórakoztatni, kevésbé unják el magukat

Nagyobbaknak háttámla nélküli natur fa vagy szines hintákat javaslunk

Ha olyan hintát keresel, ami beltérren és kültéren is használható, ráadásul, akár egyedül, párban, vagy hárman is hintázhatnak rajta, akkor ezt a műanyag libikókát fogod választani.

A kreativitást is használhatjátok a homokozó játékokkal

Homokozó játékokA strandon vagy a kertben lévő homok alkalmas homokvár, fagyi, ház, vagy egyéb érdekes építmény megvalósítására. 

Elengedhetetlen a homokozó vödör, lapát és akár egyedi formák a valódi homokképek kialakításához. 

Kedvező árakon különböző állatos homokozó szettek, fagyis homokozó szettek, vagy nagyobb gyerekeknek dömperrel együtt.

 

Ha elunja magát a gyerek, mivel lehet lekötni a mozgásra és száguldásra vágyó csöppséget.

Saját gyerekeinknél, de másoknál is látom, kedvenc járműve a műanyag kismotor

Többféle formában, színben akár fiuknak, akár lányoknak. Ezzel a háromkerekű kismotorral biztonságosan lehet száguldozni a talajon, csak legyen felnőtt aki utol tudja érni.

 

Kerti medencék és strandok elengdhetetlen tartozék a különböző felfújható matracok, úszó szigetek, napozó fotelek. 

Attól is népszerű strand játékok, hogy a gyerekek a kedvenc rajzfilmhősükkel együtt ringatózhatnak a vizen, vagy pihenhetnek a parton. 2020-ban egyik legnépszerűbb minta a Jégvarázs a lányoknak. Ringatózz Olaffal a szabálytalan alakú, vagy Annával és Elzával nagyméretű kerek matracon. 

Ha kicsit nagyobb már a gyerek, és inkább cica rajongó, akkor kihagyhatatlan a nagyszerű cicafülű kerek óriás úszómatrac.

Láma vagy Unikornis rajongók vagytok? A vizben sem maradsz kedvenc hátasaid nélkül, csak kapaszkodj beléjük, és vágtázhatsz a habokon. Nagyszerű vizi játékok a szünidőre.

Ha már kinőttétek a fenti vizieszközöket, akkor neked találták ki a kétszemélyes vizifoteleket. Csak üljetek bele, és lágyan ringatva élvezzétek a napot, tengert, Balatont, akár a lemenő nap fényében.

A felfújható vizieszközök kis helyet foglalnak el télen vagy szállítás közben és után pedig pár perc alatt megfelelően keményre fújva már használható eszközök.