Blog

Társasjátékok utazáshoz

2020.08.03 19:27
Társasjátékok utazáshoz

Nyári szünet alatt is gyakran unatkoznak a gyerekek. Autós utazások során melyik szülő ne hallotta volna az indulást követően, hogy " Még milyen messze van? A Balaton is legalább 1 óra, de a tenger akár több mint 5 is lehet. 

Ilyenkor nehezen, de le lehet kötni a gyerekek figyelmét, akár szüleikkel közös játékkal, vagy egyéni "társasjátékokkal".

A nyári utazós játékokhoz adunk ötleteket a cikkben

Nekem kedvencem volt a szólánc, ahol a kocsiban ülők sorban mondtak egy-egy szót, de úgy, hogy a már kimondott szavak utolsó betőjével kellett kezdeni a következőt. Ezt lehetett nehezíteni, úgy hogy nem lehetett ugyanaz a betű a szó elején, és végén is (így kiesett az pl alma). Aztán az iskolás korban akár 3-4 szótagú szavakat kell keresni, majd akár idegen nyelven.   

Másik érdekes játék, melyben "Igaz vagy hamis" mondatokat kell mondani, és a másiknak kell kitalálni, hogy igaz-e! Pl: Piros a hold? Esik az eső? Sós a Balaton?

De bolti játékokkal is lehet játszani utazás közben, vagy a nyaralóban!

A "Thinkfun" készségfejlesztő játékok egyedül játszhatóak. A játékban egymásra épülő, egyre nehezebb feladványok vannak és ezek megfejtése sokáig leköti a játékosokat, miközben fejleszti a logikus gondolkodást is. Klasszikus játék a Csúcsforgalom, melyben a piros autót kell kivezetni a csúcsforgalomból, a többi autó mozgatásával. A kártyák tartalmazzák az alapfelállást, amelyből ki kell indulni. Ebben a videóban látható a játékmüködési elve: 

Vigyázz, aki egyszer rájön a ThinkFun játékok müködésére, az garantáltan függő lesz:)

Minden balatoni nyaraló alapvető kelléke, a 70-es évektől az Élve Fogd El társasjáték. Ebben az egyszerű szabályrendszerű játékban az a feladat, hogy a szabadon elő állatokat be kell fogni. Szokatlan szabály, hogy a figurákkal lólépésben lehet haladni, és a veszélyzónákát ki kell kerülni! Az nyeri meg a játékot, aki minnél több és nagyobb értékű állatot tud összegyüjteni. Érdekesség még, hogy az állatok a nagyméretű kockás táblán ugyanúgy helyezkednek el, mint ha egy kiterített földgömbön lennének.

Élve Fog El

A Ravensburger társasok és puzzlek, örökös darabok, nagyon jó minőségűek, ideális társasjátékok utazáshoz . Szép képek és nagyszerű játékmenet jellemzi őket. Kedvencünk a Pig Ball, malacbanda, ahol a játéktéren pattogó labdát kell a malacokkal a másik játékos térfelére jutattni. A játékban a malacok szépen kidolgozott műanyag részekből állnak. Nézd meg a videót

A nyári melegben jól esik a hideg, ezért ajánljuk még a Jégvarázs - Frozen társasjátékokat és Puzzle kirakókat a Ravensburgertől.