Blog

Iskolai készülődés játékkal

2020.08.13 12:12
Iskolai készülődés játékkal

Bár még erősen süt az augusztusi nap, hosszúak a nappalok, de a szülőknek (és a gyerekeknek) kezdődik az öszi nagy feladat , itt az ideje felkészülni az őszi iskolakezdésre. Legyen a gyermek akár új elsős, vagy már nagyobb tanuló, az iskolába belerázódás kihivásokat jelent neki és a szülőknek is. 

Iskolára készülve javaslunk néhány olyan játékot, amivel könnyebben keződik az iskolai munka szeptemberben

Fontos, hogy az iskola kezdés ne stressz legyen a gyermekednek. Ha vannak óvodás társak, akikkel együtt mennek ugyanabba az osztályban, akkor ismét keressétek fel egymást, hogy mahd legyen ismerős a tanteremben. 

Együtt válasszátok ki a táskát, tolltartót, és egyéb kiegészítő tanszereket, hogy magáénak érezze a tanuló, és szivesen használja

Az iskolák nagy része már kiadott egy listát, hogy mit kell beszerezni a kezdéshez. Igyekezzetek minden eszközt időben megvenni, hogy ne érezze magát kényelmetlenül, ha valami nincsen.

Mi segíthet az iskolai felkészülés során? - Készségfejlesztő játékok

Nem lehet elég korán kezdeni - ezt sem!

Az óvodásoknak javasoljuk a Pozsonyi Pagony könyveket és a játékokat.  

Egyik kedvencem a Maszat Trió, amelyben a 3 különböző játék, három képességet fejleszt! Fejleszti a számolási készséget, az összehasonlításon keresztül a logikus gondolkodást, és a történet mesélésen át a kreatívitást is. 

Maszat trió társasjáték

Ebbe a társasjáték családba tartozik az Óvodás vagyok és az Iskolás vagyok játékok is!

Kis felfedező

Kicsit nagyobbaknak ajánljuk a Kis felfedező sorozatot. Ebben a játékcsaládban számtalan különböző játok során ismerhetik meg a gyerekek a számokat, betűket, állatokat, járműveket stb. A játékcsalád egyes részei interaktív varázstollal kaphatóak, és ezzel még szívesebben játszanak és tanulnak a gyerekek.

Brainbox játékok

A Brainbox termékcsaládban nagyon sok szórakozást találsz. A játékok klasszikus kérdezz-felelek elven müködnek és számtalan témából szerepelnek a kérdések. Szokványos és érdekesebb témakörök: állatok, betűk, számok, közlekedés, történelem, stb. Nézz körül, és válaszd ki a kedvenced!

Kellermayer játékok

A Kellermayer játékok magyar fejlesztésű játékcsalád. Népszerű sorozat a "Játszva megismerjük ....", ahol a különböző játékok az állatok, számok, betűk, évszakok, óra, formák témakörét ismerteti meg a gyerekkel színes rajzos formában.

Gyártanak ezenkivül több magyar mesehősös játékot, mint pl. Bogyó és Babóca, Pitypang és Lili, Boribon