Blog

5 legjobb Thinkfun logikai játék

2021.09.14 23:23
5 legjobb Thinkfun logikai játék

Gondolkodtató, logikai egyedül is játszható jtáékokat keresel? Az legnagyobb név ezen a piacon a Thinkfun logikai játék család. Tud meg többet ezekről a szuper játékokról!

A Thinkfun játékgyár jelmondata: Az elmék megerősítése a játékon keresztül. 

Ezt úgy érik el, hogy olyan játékokat fejlesztenek, amik addiktivak és egyben szórakoztatóak is. Emiatt lett a Thinkfun a világ elsőszámú logikai játékgyártója. Úgy tervezik a fejlesztő játékokat, hogy a fiatal elmék megvilágításától kezdve az egész család szórakoztatásáig elgondolkodtatnak, miközben mosolyogtatnak is.

Lássuk a legjobb Thinkfun játékokat

  • Rush Hour , magyarul Csúcsforgalomnak hívják. Mivel ez egy sikerjáték, többféle változata is kapható, van Rush Hour Junior a kisebbeknek, Rush Hour Shift ami kétszemélyes, Rush Hour Deluxe a profiknak és Első Rush Hour a kezdőknek. Minden játék ugyanazon az elven működik, csak a mérete és a hozzáadott tartozékok száma különbözik. A Rush Hour játékszabálya: Ki kell választani egy feladványkártyát és az azon szereplő képnek megfelelően kell elhelyezni a műanyag lapon a műanyag autókat. A cél látszólag egyszerű, juttasd ki a PIROS autót a kijáraton. Minden autó egyenes vonalban és csak a rácson haladhat, nem szabad felemelni őket. Az autók többféle méretben vannak a dobozban , ez és az elhelyezés is okozza a játék nehézségét. Többféle nehézségi fokozat található a feladványkártyákon, így ahogyan fejlődik a játékos, egyre sűrűbb forgalmi helyezetet kell megoldania.
  •  Rush Hour logikai játék
  • Chocolate Fix, az inycsiklandó logikai játé. Ki ne szeretne egy cukrészüzemben kedvére bonbonokat készíteni és meg is kóstolni őket. Ebben a játékban a játékos a cukrász segédje és neki kell összekészítenie a rendeléseket. Elég egyszerűenk tünik, hiszen a tábla csak 3*3-as és mindnek csak 2-2 jellemzője van. A rendelések nem egyben, hanem részletekben érkeznek, így kicsit nehezebb öszerakni őket. A játékhoz 3*3 gyönyörű bonbon érkezik egy 40 db feladatot tartalmazó spirálfüzetben. A feladványok egyre nehezednek, de a megoldás is a füzetben található, ha elakadnál.
  • Chocolate fix Thinkfun logikai játék 

Circuit Maze játék, amely egy elektronikus logikai játék. Építsd össze az áramkört és ha helyesen készítetted el, akkor felgyullad a fény. A dobozban 60 különböző feladvány szerepel, amelyek lévő alkatrészeket kell elöszőr felhelyezni a táblára, majd a vezetékeket, kapcsolókat a játékos elképzelése szerint. Ez a játék alkalmas az iskolai fizika oktatás kiegészítésére, hiszen ott nincsen elegendő idő a kísérletek elvégzésére. Circuit Maze Thinkfun logiakai játék

  • Code Master , egy programozási készséget fejlesztő logikai játék. A feladványoknak megfelelő útvonalon kell a robotot eljutattni a célba, miközben a kristályokat kell összegyüjteni. A kis színes korongok segítségével lehet a sorrendet elkészíteni. 
  • Code Master Thinkfun logikai játék
  • Zingo, a bingó, melynek szintén több változata kapható, Zingo 1-2-3, Zingo angol változat. A fejlesztő játék szabálya alapján az összekevert sárga figurás lapocskákat az adagolóba kell helyezni. Ezt követően kapnak a játékosok egy táblát (mindenki ugyanolyan színűt). Az adagolóban megjelenő lapocskát kell a táblára helyezni az ugyanolyan formára. Ha többen is ugyanazt a lapocskát szeretnék, akkor azé lesz, aki először kimondja a nevét a formának. Végül az nyer, akinek a teljes bingó táblája megtelik a sárga lapocskákkal.Zingo, a bingó Thinkfun logikai játék

 

A Thinkfun készségfejlesztő logiaki játékokhoz sok türelem és kitartás kell, de nagyban segíti a logikus gondolkodás fejlődését. A játékok nem túl nagyok, ezért ideálisak utazáshoz is, ahol lehet velük játszani akár autóban, repülőn, vonaton, de szállodában is. Emiatt a dobozokban egy utazószák is található.

Mivel több nehézségi fokozat szerepel a dobozban, ezért minden korosztály megtalálja a neki valót. A játékokban sok feladványkártya található, így hosszú ideig leköti a vásárlót, ár-érték arányban nagyon megéri megvásárolni.