Blog

Mit érdemes tudni a Brainbox társasjátékokról?

2021.05.24 11:47
Mit érdemes tudni a Brainbox társasjátékokról?

Van pár apróság, amely az egész család figyelmét lekötheti. Legyen szó kártyáról, kinti eszközökről, esetleg Brainbox társasjátékokról, bármelyik jó választás lehet egy unalmas hétvégére. A családi változat fejlesztő hatással bír, így mindegyik korosztálynak megfelelő lehet. De vajon mit érdemes tudni ezekről a kellékekről? Ebből a cikkből minden kiderül!

Brainbox társasjátékok

A márka termékei különböző témájú kérdezz-felelek családi játékok, amelyek memóriafejlesztő és ismertterjesztő hatással bírnak. A Brainbox társasjátékok között találhatunk Peppa Pig és persze Bogyó és Babóca változatokat is. Rengeteg témakör, amelyekből biztosan fellelhetünk olyat, ami bennünket és a családot is érdekel.

Kockajáték

A márka terméke egy 12x12 cm-es kocka, a dobozban pedig 55 színes kártyát találhatunk. Emellé jár egy 10 másodperces homokóra és egy dobókocka egyaránt. A társassal akár egyedül, akár ketten is játszhattok. A menet egyszerű, pont ezért is van ekkora sikere. Egy-egy dobozt egy-egy témakör köré építettek, de a számtalan verzió között biztosan mindenki talál magának megfelelőt.

A tervezők a témaköröket úgy állították össze, hogy már a legkisebbek is könnyedén használatba vehetik. Vannak köztük színek, számok, de még iskolásoknak való például környezetismereti fogalmak egyaránt. Mindemellett rendelkezésre állnak népszerű rajzfilmhősös kivitelek is, mint Peppa a malac, illetve Bogyó és Babóca.

A Brainbox játékmente

Amennyiben egyedül játszanánk vele, akkor csak magunk elé kell tenni a kártyákat a rajzos felükkel felfelé. Indítsuk el a homokórát, majd 10 másodpercünk van arra, hogy megfigyeljük az adott képet. Amint lejárt az idő, fordítsuk meg a kártyát és válaszoljuk meg a hat feltett kérdést. Ha mindegyikre tudjuk a megoldást, akkor tegyük külön a kártyát. Amennyiben valamelyikkel gondunk van, akkor sem kell elkeseredni, helyezzük a pakli aljára a lapot és folytassuk tovább. Következő alkalommal már biztosan sikerülni fog.

Ha azonban ketten töltenénk el egy kis időt a társassal karöltve, akkor a fiatalabb személy vegye fel az első kártyát, ő lesz a megfigyelő. Ő fordítsa meg a homokórát és ő figyelje meg az adott papírt. Amint az idő lejárt, adja át a másik félnek a lapot, aki majd a kérdéseket teszi fel a számára. Ő majd a dobókockán szereplő számnak megfelelően olvassa fel a felvetéseket. A játék közben felváltva érdemes húzni a pakliból.

Minden Brainbox társas fejleszti a memóriánkat, a megfigyelő képességünket, nem utolsó sorban tanít is bennünket. Az eszköz pörgős, gyors, egyszerű szabályokkal ellátott foglalkoztató, amellyel az egész család játszhat.

Összegezve

Mi mindenre nem alkalmasak a Brainbox társasjátékok? Reméljük, hogy ebből a cikkből sikerült megtudni, hogy mennyire jók is a márka termékei. A dobozokkal bármelyik korosztály tölthet időt, hiszen a témaköröket is úgy állították össze. Kell ennél több? Mi nem hisszük!