Brainbox játék

BRAINBOX, AZ OKOS KVÍZ JÁTÉK különböző témájú kérdés-felelek társasjáték, memória fejlesztő ismeretterjesztő kompakt csomagolásban. Peppa Pig és Bogyó és Babóca változatban is kipróbálhatód a Brainbox társasjátékokat. Sokféle témakör, biztosan találsz közte olyat, ami érdekel! 

Sorrend:
Sorrend:

A Brainbox játék egy kb 12*12*12 cm-es kocka. A dobozban 55 színes kártyát, egy 10 másodperces homokórát és egy dobókockát találsz. A játékot egyedül vagy ketten játszahatjátok. A játékötlet egyszerű, pont ezért népszerű. Egy-egy doboz egyetlen témaköré csoportosított, de számtalan témaból választhatod ki azt, ami neked tetszik. Több témakör úgy vann összeállítva, hogy már a legkisebbek is használhatják őket, pl színek, számok, de a kisiskolásoknak is van témakör, pl környezetismeret.

Több népszerű rajzfilmhőshöz tartozó Brainbox csomag is kapható, mint pl. Bogyó és Babóca, vagy Peppa malacés 2021-től Harry Potter is. 

A Brainbox családi társasjáték játékszabály nagyon egyszerű:

  • Ha egyedül játszanál, akkor rakd magad elé a kártyákat a rajzos felével felfelé. Inditsd el a homokórát, és 10 másodperced van arra, hogy megfigyeld a képet. Ha lejár az idő, fordítsd meg a kártyát és válaszolj sorban a hat kérdésre. Ha minden kérdésre tudod a választ, akkor tedd külön a kártyát. Ne csüggedj el, ha valamelyik kérdés kifogott rajtad, csak tedd a kupac aljára a kártyát, és legközelebb biztosan sikerülni fog
  • Ha párban jártszatok, akkor a fiatalabb játékos veszi fel az első kártyát, ő lesz a megfigyelő játékos. Felfordítja a homokórát, és a 10 másodperc alatt alaposan megfigyeli a kártyát. Az idő lejártakor átadja a kérdező játékosnak a Brainbox kártyát, és dob egyet a dobókockával. A kérdező játékos a dobókockán látható számnak megfelelő sorszámú kérdést teszi fel és ha a válasz megfelelő, akkor a megfigyelő játékos megkapja a kártyát. A játékosok felváltva húznak, dobnak, és az nyer akinél a legtöbb kártya marad

A legtöbb Brainbox ovisoknak készült, mert olyan témákat ölel fel, amikre nekik szükségük van, pl Ellentétek, Foglalkozások 

Minden Brainbox társasjáték fejleszti a memóriát, megfigyelő képességet és közben játszva tanít. Gyors, pörgős a játék, egyszerű szabályokkal, így a legkisebbektől kezdődően játszható. Témáktól függően ajánljuk már óvodás kortól, de akár az egész családnak. 

A Brainboxokat társasjátéknak nevezzük, de pontosabb lenne, hogy olyan fejlesztő játék, amit egyedül és párban is lehet játszani. Nem csak játék, hanem fejlesztő, oktató eszköz is egyben.