Blog

Tudományos mikroszkóp gyerekeknek

2021.05.03 17:11
Tudományos mikroszkóp gyerekeknek

Nagyfelbontású mikroszkóp gyerekeknek is készülnek, amelyeket akár otthoni vizsgálatokra is használhatunk. Amennyiben a gyerkőc szereti figyelemmel tartani a világ legapróbb részleteit is, nyugodtan lepjük meg egy számukra tervezett változattal. Ezek akár kilencszázszoros nagyításra is képesek, így a lurkók semmiről sem maradnak le.

De vajon mit érdemes tudni a tudományos verziókról? Ebből a cikkből minden kiderül!

Mikroszkóp gyerekeknek

A tudományos játék szettek lehetővé teszik, hogy az elkészített tárgylemezeken nagyon pici dolgokat is találhasson a gyerkőc. Ezeket felnagyítva megszemlélve a mikroszkóp gyerekeknek is hatalmas élményt nyújthatnak. A szettekből 23 darabos változatot is tartunk a kínálatunkban. De mit érdemes tudni ezekről az eszközökről?

A tudományos kellékekkel bevezethetjük a lurkókat a kutatók és a tudósok világába. Ezeknek köszönhetően a lencséken át megvizsgálhatják a környezetükben lévő apróságokat és tárgyakat egyaránt. A lencsék 100x-os, 200x-os, de akár 450x-szeres nagyításra is képesek. A mikroszkóp lemezeit egy kis tükör segítségével lehet megvilágítani. A lemezekre ráhelyezve egyszerűen átnézhető és megvizsgálható bármilyen tárgy, vagy anyag.

Hogyan működik ez az eszköz?

Az optikai kellék éppen fordítva működik, mint egy igazi távcső. A mikroszkópok a tudomány világában használatos tárgyak. A kis biológiai és kémiai felületeket képesek olyan mértékben felnagyítani, hogy azt a gyermekek is vizsgálhassák. Ez a változat otthoni körülmények között is remekül láthatóak a világ miniatűr részletei.

Kinek érdemes mikroszkópot adni?

A kisiskolásokat még rengeteg dolog érdekel, így 6 éves kortól szinte bármeddig adhatunk tudományos mikroszkópot. Ők még előszeretettel vizsgálgatnak meg minden apró tárgyat, anyagot és egyéb eszközt, amik még újdonságnak hatnak a számukra. Remek ajándék születésnapra, karácsonyra, húsvétra, de akár még gyermeknap alkalmával is meglephetjük őket. Kell ennél több?

Tudományos eszközök kínálata

Legyen szó többdarabos szettről, esetleg garnitúráról, tudományos mikroszkópot szinte bármilyen formában megvásárolhatunk a gyermekünk számára.

23 darabos készlet

A Regio játék egy 23 darabos mikroszkóp készlet, amely rengeteg dolgot tartogat a gyermekek számára. Segítségével komplexen vizsgálhatnak meg minden apróságot, amit az otthonukban és az udvaron találnak.

Mikroszkóp szett

A mikroszkóp szettet a kisfelfedezőknek ajánlják, hiszen ezekkel többféle nagyításra is képesek lehetünk. A jó képminőséget pedig egy beépített fényforrás tökéletesíti. A Luna gyártmánya 6-10 éves kisiskolásoknak ajánlott játék, amelyet akár egy-két munkanap alatt is házhoz szállítunk.

Összegezve: A mikroszkóp gyermekeknek is remek lehetőséget ad a kikapcsolódásra és a felfedezésre egyaránt. A lurkók a tudományos eszköz segítségével megvizsgálhatják az udvaron található apróbb tárgyakat és anyagokat. A kisiskolások számára ez maga a kánaán, szettet pedig szinte bármilyen alkalomból adhatunk a számukra. Legyen szó családi ünnepről, esetleg névnapról, a gyerkőcök biztosan örülnek majd ennek a meglepetésnek.