Blog

Hogyan válassz habszivacs szőnyeget

2021.09.14 08:24
Hogyan válassz habszivacs szőnyeget

Habszivacs szőnyeget keresel a lakásba? Nem tudod, hogy mire figyelj oda a vásárlásnál? Érdekel, hogy milyen változatok vannak? Ebbe a cikkben választ kaphatsz a kérdéseidre!

Mit is jelent az, hogy habszivacs szőnyeg

Különböző puha habanyagokból készítenek szőnyeget. Bár puhának mondjuk, mégis van különbség keménységek között is felhasználási módtól függően. Ezek a habszivacs szőnyegek között találhatunk keményebbet, ami pl. küzdősporthoz ideális, mert ott fontos, hogy ne túl keményre essenek a sportolók, de az is, hogy stabilan tudjanak rajta állni.

Vastagságuk alapján is léteznek vastagabb és vékonyabb változatok is.

Tapasztalat alapján a kb. 1 cm vastag habszivacs szőnyeg ideális a kisbabák játszó felületének. Ez elegendő ahhoz, hogy ha elesik, akkor megvédje, de elég stabil, hogy tudjon rajta közlekedni. Ez a vastagság, már hőszigetel is, ezért hideg padlóra is lehet rakni. A vastagabb habszivacs szőnyegek több anyag felhasználásával készülnek, így magasabb az áruk is, de többet nem igazán nyújtanak a felhasználóknak. A habszivacs játszószőnyeget habtapinak is hívják!

Milyen kialakításúak a játszó szőnyegek? 

Többféle kivitellel is találkozhatunk a boltokban

  • teljesen egyszinű szőnyegek
  • különböző formák, betűk, számok vannak kivágva belőle, és más, kontrasztos színnel pótolva
  • színes rajzokkal vannak díszítve
  • ismert rajzfilmes karakterek vannak rájuk préselve

Forma alaján is többféle kapható

  • tekercsben
  • darabokra vágva, puzzel formaként. Ez azért ideális, mert könnyebb a szállítás, könnyen összerakható otthon

Melyek a legnépszerűbb rajzfilmes habszivacs puzzle szőnyegek?

Mancs őrjárat habszivacs szőnyeg

A rajzfilmes rajzok a habszivacs szőnyegen azért ideálisak, mert így felkelti a gyerek érdeklődését a rajz, és szívesen játszik rajta. A puzzle lapok mindkét fele nyomva van, de különböző nyomattal, így két különböző kép rakható ki belőle.

Mekkorák a habszivacs játszószőnyeg puzzle elemek? 

A Trefl által forgalmazott elemek mérete kb. 30*30 cm és 8 db van egy csomagban. Ezek az elemek szabadon összeilleszthetőek, így könnyen összerakható a kép. Egy csomagban egy 60*120 cm-es szönyeg készülhet, de akár több csomag is összerakható egymással, ha nagyobb felület szükséges.