Blog

Játék ötletek az őszi szünetre

2021.10.04 10:06
Játék ötletek az őszi szünetre

Ahogyan egyre rövidülnek a napok , sárgul és barnul a körülöttünk lévő természet, egy hidegebbek a napok, több időt töltünk benn a szobákban. A friss levegőn lenni egészséges, de ha már benn kell lenni a melegben, jabaslunk pár játékot az idő hasznos eltöltésére az őszi szünetben is.

Október végén az iskolákban megérkezik az őszi szünet. Sok gyerek van otthon, családi körben, vagy elutaznak. Az idő tartalmas eltöltéséhez javaslunk néhány ötletet

1, A kisebbek bábozhatnak ismert retro meseszereplőkkel. A Kockásfülű nyúl és a Mazsola mesék szereplőiből is kaphatóak kesztyűbábok, amikkel le lehet játszani a mesék egy-egy jeleneteit. Előnyűk a kesztyűbáboknak, hogy kis helyen elférnek, nem törékenyek és kocsiban, vonaton és használhatóak. Aki nem ismeri a meséket annak érdemes megnézni a Youtube-on, elolvasni a történeteket, vagy diafilmeket megnézni

Kesztyűbábok

2, Ha már szóba kerültek a Diafilmek, akkor néhány sort ezekről is szólnék. Több mint 50 éve lehet Magyarországon diafilmeket vásárolni. Az eltelt évek alatt sok minden változott, hiszen a filmek már éghetetlen anyagból készülnek és a diafilm vetítő is modern led világítású, így nem ad ki hőt és elemmel is működhet. Számtalan Diafilmes mese kapható nálunk, akár klasszikus Grimm mesék, retro magyar mesék, és újabb magyar mesefilmek is. 

Boribon diafilm

3, Sok gyerek még a szabadidőben is szereti magát képezni. Nekik találták ki a különböző tudományos játékokat. Ezekkel a játékokkal többféle kísérletet lehet végezni otthoni körülmények között, biztonságosan. Ezek a játékok több természettudományos terültet is felölelnek, így mindenki megtalálhatja az életkorának és érdeklődési terültének megfelelőt. Találsz mágneses, vulkános, robotos játékot, sőt kifejezetten lányoknak készült kísérleteket, fürdőszobai játékokat.

Vulkán kisérletek

4, A Brainbox-ok olyan okosító kvíz játékok, amelyek egy kisebb dobozban is elférnek. Több mint 30 témából lehet választani. Ezzel a játékkal lehet tanulni egyedül játszva, míg párban játszva fel lehet mérni a megtanult tudást. Vannak rajzfilmes változatok, mint pl. a Bogyó és Babóca, de számtalan más téma, pl. matematik, dinoszauruszok, világutazó , ellentétek. Válaszd ki a kedvenc témád, és tanulj meg többet róla.

Brainbox játékok

5, Ne felejtsük el a játékok közül a felnőtteket sem! A felnőtt puzzlek nagyobb darabszámú képkirakók. Vannak olyanok akik ilyenkor egy őszi képet választanak, akár az érintetlen természetből, és mások pedig vidám, színes nyaralásos emléket egy napsütötte tengerparti tájat. Több nagynevű gyártó, számtalan képe alapján tudod kiválasztani az ideális képet. Válogass a puzzlekből, melyek darabszáma 500-2000-ig bizotsan elég lesz. Ha akarod, ezeket a képeket a falra is tudod helyezni dekorációként!

Zebra felnőtt puzzle