Blog

Legjobb retro társasjátékok

2021.09.10 07:04
Legjobb retro társasjátékok

Érdekes kérdés, hogy melyek a legjobb retro társasjátékok. Ezek azok a játékok, amelyeket még a nagyszülők idején fejlesztettek, de annyira jól sikerültek, hogy a mai napi is népszerűek. Olvasd el a cikket, mert ebben megtalálhatod, hogy melyik társasjááték való nektek.

A retro társasjátékok a 60-as, 70-as években kerültek kifejlesztésre. Ezek a játékok magyarországon kerültek készültek, mind alapanyagaiban, mind pedig a játék müködési mechanizmusát tekintve. Általában egyszerűek a szabályok, így monden családtag - kortól függetlenül tud vele jatszani. 

  1. Személyes kedvencünk az Élve Fogd El retro társasjáték. Ebben a játékba a cél, hogy minnél több állatot elfogjunk és eladjunk az állatkertnek. A játék tartozéke egy nagyon nagy tábla, ami nagyon sok négyzetre van osztva, és itt szerepelnek a vadon élő állatok. A vadászok úgy a sakkból ismert lóugrás szabályi szerint közlekednek, ezért nagyfokú tervezésre van szükség, hogy elérje a játékos a kiszemelt vadat. A célhoz jutást nehezíti, hogy vannak veszély mezők, amiket el kell kerülni. Az elért állatok után a játékos megkapja az azt tartlamazó kártyát, amin pontérték is szerepel és az nyer, aki a legtöbb pontot éri el, amikor elfogynak az állatok. Gyors, szórakoztató társasjáték. Külön érdekesség, hogy az állatok nem véletlenszerűen szerepelnek a táblán, hanem a valós életterüknek megfelelően északtól délig, kelettől nyugatig tartanak a mezők.Élve fogd el
  2. Gazdálkodj okosan az legjobban fogyó társasjáték volt a maga idején. A táblán körbe kell haladni a játékosoknak és a különböző mezőkön más-más "nyereményt" kapnak. Azek a nyereményk lehetnek yereésgek és veszteségek egyaránt. Fő cél volt, hogy egy lakást vásárolhassanak a játékosok, amit be is rendezhetnek. A szükséges összegeket a pálya kezdőmezőjének ismételt áthaladásakor és nyeremény mezőkön lehetett megszerezni. A mezőkön a kornak megfelelő cégek logoi szerepeltek, amelyek már nagyrészt meg is szüntek, így a nagyszülőknek érdekes és nosztalgikus emlék, a kisebbeknek furcsa ujdonság. A játék eredeti ötlete a nyugaton már sikeres Monopoly volt , amelyet -engedély nélkül - adaptáltak a magyar viszonyokhoz. 
  3. Szellemkastély egy 3d-s társasjáték, mely papírból készült. A játék kezdésekor a 3d-s pályát kell felépíteni, így, hogy a szellemek szabadon tudjanak mozogni. A 3d-s megoldásnak köszönhetően lehet benne leesni vagy csúszni. Szellemkastély