Dixit

A Dixit egy szuper társasjáték család, amely egy nagyszerű, kicsit pszichedelikus utazásra viszi el a játékosokat, összehasonlíthatatlan játékélményt biztosítva nekik. Nagyszerű játékötlet és csodás grafikájú megoldás jellemzi mindegyik Dixit társasjátékot. Nagymértékben fejleszti a képzelőerőt!

Sorrend:
Sorrend:

Mi a Dixit?

A Dixit társasjátékcslád minden tagja csodálatos grafikájú kártyákból áll, melyet Marie Cardouat rajzolt, a társasjátékot Jean-Louis Roubira tervezte és eredetileg a Libellud kiadó adta ki 2008-ban. Több játékverseny díját elnyertet, és több kiegészítő kártyaszett jelent meg az évek során.

A Dixit kártyákon található  meglepő grafikai alkotások vezetik a játék vezérfonalát, ezek a teljesen különböző témájú és hangulatú kártyalapok versengenek „egymással” a pontokért. A játékban győzelemhez nagyfokú asszociációs készség, figyelem, kreativitás, ön- és emberismeret, és persze egy kis szerencse is szükséges.

Dixit játékleírás

Minden játékos 6-6 lapot kap a kezébe, és az kezdi a játékot, akinek megelőször jut eszébe valami az egyik kezében lévő kártyáról. Ez a játékos, kimond a kártyával kapcsolatban egy mondatot. Ez a mondat sokféle lehet: állhat egy, vagy akár több szóból is, lehet egyszerűen egy hangutánzó vagy hangfestő szó, lehet kitalált, de lehet akár egy idézet, részlet vagy egy ismert műalkotásra való utalás (vers, dalszöveg, filmcím, közmondás vagy bármi más).

A kártyalapot nem mutatja meg, hanem lefordítva az asztara teszi. A többi játékosnak is le kell tennie egy lapot a kezében lévők közül, olyat amivel aszociálhat a kimondott mondatra. A keződjátékos összekeveri a lapokat, és felfordítva teszi vissza az asztalra, és a játékosoknak kell kitalálni, hogy melyik volt a kezdő játékos lapja. Attól függően, hogy melyik játékos, melyik lapot jelöli meg, különböző pontszámokat kapnak.

Dixit kiegészítők 

Az alap Dixit társasjátékon kivül Dixit odüsszeia társasjáték, és 10 darab különböző kártyaszett, amivel újabb témák, és grafikák jelennek meg a játékban. Ezekkel a kiegészítőkkel a Dixit sohasem lesz unalmas. Utazáshoz elég elvinni csak a kártyákat, és pontozás nélkül, vagy egszerűbb szabályokat alkalmazva játszani a játékkal.