Monopoly társasjátékok

A Monopoly társasjáték elődjét Charles Darrow találta fel 1935-ben. Az eredeti játéktábla, amelyet az USA-ban és a világbajnokságon is használnak, Atlantic City várost használja helyszínként. A játékot 37 nyelven jelentették meg, többek között magyarul is és több mint 250 millió példányban került el 103 országba

Nincs ilyen termék.
Keresendő kifejezés
Keresés típusa
ÉS (mindegyik szó szerepel)
VAGY (bármely szó szerepel)
Keresés kategóriában
Összes kategória
Miben keressen
Név
Rövid leírás a termékről
Termék részletes tulajdonságai
Egyéb választható tulajdonságok
Termék paraméterek
Minimális ár
Ft
Maximális ár
Ft

A HASBRO játékgyártó vállalat több féle Monopoly játékot fejleszt, amelynek csak a játékötlete marad az eredeti, a megvalósítás újdonság. Lehet akár népszerű filmhez kapcsolódó játék, vagy csak a modernizálják a játékot pl bankkártyás fizetéssel. 

A játék lényege területeket és épületeket venni, eladni vagy bérelni egészen addig, ameddig valamelyik játékos monopóliumhoz jut. Számos országban rendeznek Monopoly bajnokságot, a világbajnokság pedig kétévenként szokott lenni.

A legkisebbek számára is készült gyerek Monopoly társasjáték a Junior változat, vagy a Peppa Pig figurás , vagy Spongyabob játék.

Több film és filmsorozat szereplői is visszaköszönnek a dobozokon, Pl a Jóbarátok, Star Wars, Trónok harca, vagy az Agymenők Sheldonnal és Pennyvel. 

Haladva a korral és az Y generáció igényeinek megfelelően van már bankkártyás változst is, sőt a csibészkedésre vágyóknak Szélhámosok különkiadás. Mivel a való világban is egyre csökken a készpénzes vásárlások száma, ezért már elektronikus bankolással is vannak játékok, ahol bankkártyával lehet fizetni.

Az eredeti, Klasszikus Monopoly játékszabálya nem nagyon változott az eltelt évtizedek alatt, meg kell szerezni mindent, és Monopoliumot kell felépíteni.